Menu

Kiele Kiele brengt confetti voor je oren in een humoristische carnavalspodcast!
Maarten Schmitz, Nemo Leijten (beide Nostalgieten) en Dirk Stolk (De Manager) bundelen de liefde voor carnaval in deze unieke podcast, rechtstreeks uit Kruikenstad. Ze bespreken de nieuwste hits, experimenteren met Schrobbelèr, duiken in de geschiedenis van het feest en leggen de grootste artiesten duivelse dillema’s voor!

Het trio is inmiddels aan het 3e seizoen begonnen en hebben een indrukwekkend palmares opgebouwd:
zo spraken ze al met Gullie, Veul Gère, Lamme Frans, De Kapotte Kachels, Peter Selie, Johnny Purple, Immer Hansi, Zanger Hans, Alaafterparty, Feest DJ Maarten, De Tappers en De Deurzakker. Daarnaast hebben ze ontdekt dat Schrobbelèr geen goeie combinatie is met worstenbrood, sushi en koude schotel, maar dat je er prima milkshakes, dürüm en chicken wings mee kan maken. Toch handig om te weten. Net als het educatieve deel, waarin Praotmaoker Piet reeds in de geschiedenis dook van steden als Kruikenstad, Oeteldonk en Kielegat, maar waarin hij ook het ontstaan van de naam 'carnaval', de polonaise en het getal 11 uitgebreid toelicht.

Maarten Schmitz en Nemo Leijten zijn beide onderdeel van vinylcollectief Nostalgieten, een carnavalsgroep waarmee ze nummers maken en optreden (zowel zang als ouderwets LP’s draaien). Dirk Stolk is als DJ bekend als De Manager, waarmee hij oa tijdens carnaval door heel Tilburg te zien is. Daarnaast heeft hij het eerste carnavalsboekingskantoor opgericht, genaamd Boektem.