Menu

V.C. Nostalgieten (Vinyl Club Nostalgieten) is een dj-collectief met standplaats in Kruikenstad, Tilburg. Dit kwartet bestaat uit Maarten Schmitz, Johannes van Beeck, Luke Heuer en Nemo Leijten.

Sinds enige jaren is de standaard carnavalsmuziek erg veranderd. De traditionele hoempapaa heeft plaats gemaakt voor de moderne boemboem. Nieuwe carnavalsmuziek heeft een sterk après-ski gehalte, en het gaat steeds vaker in niet altijd even originele teksten over seks, kortstondige liefdes, en andere clichés die goed passen bij de vercommercialisering van carnaval. Nostalgieten slaat met een oud geluid graag een nieuwe weg in, die veel meer over carnaval moet gaan, uiteraard gedraaid op vinyl!

Tijdens carnaval 2017 was de lancering van het collectief een feit. Met platenspelers en allerhande carnavalsklassiekers op echte Lp’s, is in ’t Elfde Gebod een fantastisch nostalgisch feestje gebouwd. Zelfs Radio 2 had het idee van de heren opgepikt en interviewde ze om het enthousiasme over te brengen naar het grote publiek. 

Om nog wat gas bij te zetten in de campagne voor een nieuw (oud) geluid tijdens carnaval, neemt V.C. Nostalgieten ieder jaar een eigen single op, welke geschreven is in de traditie van het volksfeest. In 2018 was dit Ambiance in d’n ambulance, in 2019 kwam Nostalgieten met het nummer Pirke Peels en voor 2020 combineren zij carnavalsmuziek met disco voor de Disco Polonaise.